Φώτης Δομουχτσίδης

Δήμαρχος

Ο Δήμος Σιντικής καλύπτει το βόρειο τμήμα της Π.Ε Σερρών στην Κεντρική Μακεδονία και αποτελεί ουσιαστικά πύλη εισόδου – εξόδου της Ελλάδας. Η εναλλαγή των τοπίων, η ζωντανή ιστορία και η πλούσια παράδοση του τόπου μας, εκπλήσσει και εξακολουθεί να συγκινεί τον επισκέπτη.
Εδώ απλώνεται το παρόχθιο δάσος της λίμνης Κερκίνης, με τις αποικίες των σπάνιων πουλιών. Πρόκειται ουσιαστικά για την «καρδιά» του παγκοσμίου φήμης υγροτόπου. Τα οχυρά Ρούπελ και Ιστίμπεη της «Γραμμής Μεταξά», στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα,  που αντιστάθηκαν γενναία στους εισβολείς το 1941 γράφοντας νέες σελίδας ηρωισμού. Οι ιαματικές πηγές Σιδηροκάστρου και Αγκίστρου που  προσφέρουν χαλάρωση και ευεξία όλο το χρόνο. Μοναδικές διαδρομές μέσα στη φύση. Στην οροσειρά του Μπέλες, από τα Άνω Ποροία, το Μανδράκι, το Ακριτοχώρι ή το Νέο Πετρίτσι, αλλά και στην  καταπράσινη κοιλάδα του Κρουσοβίτη, από το Σιδηρόκαστρο έως το Αχλαδοχώρι, με τα αιωνόβια πλατάνια, τα τρεχούμενα νερά, τα πέτρινα γεφύρια και τους φυσικούς καταρράκτες.
Όλα αυτά, μνημεία της φύσης και της ιστορίας, δένουν αρμονικά με τον μακραίωνο τοπικό πολιτισμό μας. Κάθε ταξίδι  στον Δήμο Σιντικής αποτελεί μια απρόσμενη εμπειρία, για όλες τις αισθήσεις όλες τις εποχές του χρόνου.
Προτεραιότητα μας είναι παράλληλα, η δημιουργία σύγχρονων και λειτουργικών υποδομών, που θα καταστήσουν πιο ελκυστική την Σιντική στον επισκέπτη, με στόχο την οικοτουριστική και βιώσιμη ανάπτυξη.
Ελάτε  και βιώστε αυτά που η φύση απλόχερα μας προσφέρει. Ανεξάντλητη φύση, μοναδική ιστορία και φιλόξενους ανθρώπους.

Φώτης Δομουχτσίδης
Δήμαρχος