Το ΔΙΕΚ Σιδηροκάστρου ενημερώνει με δελτίο τύπου ότι ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων επιλογής καταρτιζόμενων για το έτος κατάρτισης 2021-2022. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

«Βασική προτεραιότητα της εκπαιδευτικής πολιτικής αποτελεί η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση από δεύτερη επιλογή ή λύση ανάγκης για λίγους να γίνει συνειδητή επιλογή και εργαλείο απασχόλησης για πολλούς. Η Επαγγελματική Κατάρτιση είναι καίριας σημασίας για την αύξηση της παραγωγικότητας, την οικονομική μεγέθυνση και την ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού ανεργίας, κυρίως των νέων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων επιλογής καταρτιζόμενων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δημόσια ΙΕΚ) της χώρας για το έτος κατάρτισης 2021-2022, από την

από την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 15:00 μέχρι και την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 23:59

Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης θα υπάρχουν στην αρχική σελίδα της εφαρμογής.

Καλούμε τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση επιλογής στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., με βάση την ειδικότητα η οποία ανταποκρίνεται στις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους, ανάμεσα από ένα πλήθος ειδικοτήτων που προσφέρονται στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., με υψηλής ποιότητας προγράμματα σπουδών στον σύνδεσμο:

https://diek.it.minedu.gov.gr

Τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. προσφέρουν ποιοτική δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση, παρέχουν τη δυνατότητα στους καταρτιζόμενους να ενισχύσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα, την επαγγελματική τους δυναμική, τις προοπτικές απορρόφησης στην αγορά εργασίας, καθώς και την τοποθέτησή τους σε σύγχρονες θέσεις απασχόλησης.

http://www.gsae.edu.gr/el/toppress/1695-eidikothtes-iek-2021b

Οι Ειδικότητες του ΔΙΕΚ Σιδηροκάστρου Α’ Εξαμήνου (2021Β) είναι:

  1. Τεχνικός Δασικής Προστασίας
  2. Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος
  3. Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ
  4. Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης
  5. Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής
  6. Βοηθός Νοσηλευτικής Ατόμων με Ειδικές Παθήσεις
  7. Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων
  8. Τεχνικός Αγροτουρισμού

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πτυχιούχοι ΕΠΑ.Λ, Τ.Ε.Ε. Β’ ΚΥΚΛΟΥ, Ε.Π.Λ., μπορούν να εγγραφούν (κατάταξη) κατά περίπτωση στο Γ’ εξάμηνο φοίτησης σε συναφείς ειδικότητες. Η διαδικασία κατάταξης δεν γίνεται ηλεκτρονικά αλλά με απευθείας κατάθεση αίτησης των ενδιαφερομένων στα Ι.Ε.Κ. ενδιαφέροντός τους, τα οποία έχουν Γ’ εξάμηνο στις συναφείς ειδικότητες.

Οι Ειδικότητες του ΔΙΕΚ Σιδηροκάστρου Γ’ Εξαμήνου είναι:
  1. Βοηθός Φυσικοθεραπείας
  2. Τεχνικός Δασικής Προστασίας
  3. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)
  4. Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος
  5. Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης
  6. Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ

Αιτήσεις για κατάταξη στο ΔΙΕΚ Σιδηροκάστρου από 01 Σεπ 2021 έως 30 Σεπ 2021

Καταρτιζόμενος σε ΙΕΚ που επιθυμεί μετεγγραφή σε άλλο ΙΕΚ, ιδιωτικό ή δημόσιο, δύναται να την πραγματοποιήσει από την 1η Σεπτεμβρίου έως και την 20η Σεπτεμβρίου εκάστου έτους. Ο εκπαιδευόμενος υποβάλλει αίτηση στο ΙΕΚ που επιθυμεί να μεταγραφεί προσκομίζοντας τον ατομικό του φάκελο, τον οποίο παραλαμβάνει μετά από αίτησή του από το ΙΕΚ που φοιτούσε, το οποίο υποχρεούται να του προσκομίσει γνήσιο αντίγραφο εντός αποκλειστικής ημερομηνίας πέντε (5) ημερών από την αίτησή του».