Τα συμπεράσματα του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε 14-16 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος. Μάλιστα, το κείμενο των συμπερασμάτων ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με θετική ψήφο από την παράταξη της πλειοψηφίας «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» και την παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα».

Στο κείμενο, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι στο συνέδριο δόθηκαν αρμοδίως από την κυβέρνηση απαντήσεις σε μερικά από τα ζητήματα άμεσης ανάγκης, όμως παραμένει η επίλυση σοβαρών και διαχρονικών αιτημάτων της Αυτοδιοίκησης στο αμέσως προσεχές διάστημα και παράλληλα παρατίθενται τα αιτήματα της Αυτοδιοίκησης.

Η ΚΕΔΕ εκφράζει την πρόθεσή της να επιδιώξει συνάντηση με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων και ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2022 Έκτακτη Γενική Συνέλευση για να αποτιμηθεί η όλη κατάσταση και να επανεκτιμηθεί η στάση της Αυτοδιοίκησης.

Για να δείτε το πλήρες κείμενο των συμπερασμάτων του Ετήσιου Τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος πατήστε: εδώ