Με θέμα την εμβολιαστική κάλυψη των κατοίκων του Ν.Σερρών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην πόλη των Σερρών, στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της πρώην ΤΕΔΚ, συμμετείχαν επίσης ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ.Δημήτρης Τσαλικάκης και η Υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ κα.Ειρήνη Χατζοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, οι Δήμαρχοι του Νομού Αλ.Χρυσάφης, Γ.Κουτσακης, Στ.Φραστανλής, Π.Μπόζης, Δ.Νότας, ο Αντιδήμαρχος Βισαλτίας Αργ.Χατζημάρκος και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών Ν.Φαρμάκης. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης τόνισε ότι: «Με δεδομένο την άποψη της ιατρικής κοινότητας ότι το εμβόλιο εξασφαλίζει την ελευθερία μας, ο Δήμος καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να διευκολύνει τους δημότες του Δ.Σιντικής που δεν είχαν τη δυνατότητα να μετακινηθούν προς τα εμβολιαστικά κέντρα. Υπάρχει μεθοδικότητα και οι διαδικασίες για όσους επιθυμούν να εμβολιαστούν κυλούν ομαλά και δίχως να παρουσιαστούν προβλήματα.»

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης από την 4η ΥΠΕ και τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των κατοίκων του Ν.Σερρών με τη συμμετοχή των γιατρών του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας. Παράλληλα, από πλευράς της 4ης ΥΠΕ τονίστηκε ότι κινητή μονάδα εμβολιασμών θα επισκεφτεί διάφορες περιοχές του Νομού Σερρών, όπως επίσης και ότι θα γίνουν και κατ’ οίκον εμβολιασμοί.