Με την υποστήριξη της Αντιδημάρχου Σιντικής κας Σουλτάνας Ρόδη και υπό την αιγίδα του Δήμου Σιντικής και του Ν.Π.Δ.Δ. «Α.ΠΟ.ΔΡΑ.ΣΙ», η θεατρική ομάδα Σιδηροκάστρου της Α.ΠΟ.ΔΡΑ.ΣΙ. ξεκινάει και φέτος το ταξίδι της, περιοδεύοντας σε κωμοπόλεις και χωριά του Δήμου μας με την κωμωδία των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου «ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ».

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Σιντικής στηρίζει έμπρακτα την τέχνη σε κάθε της μορφή και έχει ως στόχο να τη διαδώσει σε όλη την επικράτειά του. Στέκεται αρωγός στην προσπάθεια των ανθρώπων που δείχνουν θέληση και μεράκι να προσφέρουν ψυχαγωγία σε εκείνους που δε τους δίνεται η δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε αυτήν.

Ενημερώνουμε πως θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλούς προσέλευσης και παραμονής στους χώρους διεξαγωγής των παραστάσεων.

Η υπόθεση

Ο υπερήλικας και ευκατάστατος πατέρας έχει μείνει στο χωριό. Οι δυο γιοι του προσέλαβαν μία Βουλγάρα, τη Βέσκα, για να τον φροντίζει. Ένα ξαφνικό εγκεφαλικό και ο επικείμενος θάνατός του φέρνει τους γιους με τις συζύγους τους στο πατρικό σπίτι. Οι ελπίδες για μια κληρονομιά που θα τους εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή αναζωπυρώνονται. Αυτό που δεν έχουν υπολογίσει όμως είναι πως ο πατέρας έχει στο μεταξύ παντρευτεί τη Βέσκα. Η πρόσθετη ανακάλυψη πως ο πατέρας έχει κερδίσει 4 εκατομμύρια ευρώ στο λόττο περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Πρέπει πάση θυσία να πάρουν τα λεφτά. Η Βέσκα όμως στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους. Και αποφασίζουν να τη βγάλουν από τη μέση φτιάχνοντας μπαμπάδες με ρούμι…. και με κάτι άλλο ακόμα. Οι «Μπαμπάδες με ρούμι» είναι μια επίθεση στην υποκρισία και μια καταγγελία στην ηθική και κοινωνική κατάπτωση, καμουφλαρισμένη επιδέξια πίσω από τις μάσκες της σάτιρας.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

΄΄ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ΄΄

Συγγραφείς : Μ. Ρέππας- Θ. Παπαθανασίου

Σκηνοθεσία : Γιώργος Καρύδας

Σκηνικά – Κοστούμια : Γιώργος Καρύδας

Μουσική επένδυση : Γιώργος Καρύδας

Βοηθός σκηνοθέτη : Αθηνά Μικρέλη

 

ΠΑΙΖΟΥΝ :

Γιώργος Ορφανόπουλος

Κλειώ Κυριακίδου

Αθηνά Μικρέλη

Ελένη Πλατή

Βασίλης Αναστασιάδης

Φωτεινή Γλαύτσιου

       

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της περιοδείας.