Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ενημερωτική ημερίδα που συνδιοργάνωσε με τον Δήμο Σιντικής «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Σιδηροκάστρου.

Παρόντες υπηρεσιακοί παράγοντες, εμπλεκόμενοι φορείς, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Νομικών Προσώπων.

Στόχος του εν λόγω σεμιναρίου αποτέλεσε αφενός η ενημέρωση των εκπροσώπων των δημόσιων φορέων για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 και της Εθνικής Γραμμής για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017, με σκοπό την αξιοποίηση της από όσο το δυνατόν περισσότερους κρατικούς φορείς και την βελτιστοποίηση της συνεργασίας τους με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και αφετέρου η μεταφορά τεχνογνωσίας στους παρευρισκομένους για την διαχείριση περιστατικών εξαφάνισης ανηλίκων και ενηλίκων με την χρήση εργαλείων όπως το Missing Alert App.

Ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, ως οικοδεσπότης καλωσόρισε τους συντελεστές αυτής της πρωτοβουλίας και ανέφερε:

«Είναι χαρά μου, που φιλοξενούμε εντός του Δημαρχιακού Μεγάρου Σιδηροκάστρου  μια τόσο σημαντική ημερίδα. Χαίρομαι για την ανταπόκριση των φορέων  της Τοπικής μας κοινωνίας. Δεσμεύομαι ότι με την υπεύθυνο Αντιδήμαρχο κα Ρούλα Αργυροπούλου να συνεχίσουμε ενημερωτικές δράσεις ανοιχτές προς το ευρύ κοινό.»

 

Μετά το τέλος του σεμιναρίου που διήρκησε περισσότερο από τρεις (3) ώρες, υπήρξε μπουφές με πρωινό και καφέ όπου κεράστηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι και οι υπάλληλοι του Δήμου.