ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ: Διαδραστική ομιλία με θέματα: «Σχέσεις σχολείου – οικογένειας» και «Τεχνικές επικοινωνίας – Διαχείριση συγκρουσιακών καταστάσεων στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον» 23 Μαΐου 2024 στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Ποροΐων Σιντικής Σερρών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαΐου 2024 από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σιντικής, Μαρία Τσεκμέζογλου, Κοινωνική Λειτουργό και Συντονίστρια, και Ιορδάνα Τουτζιάρη, Ψυχολόγο, η διαδραστική ομιλία με θέματα: «Σχέσεις Σχολείου – Οικογένειας» και «Τεχνικές Επικοινωνίας – Διαχείριση συγκρουσιακών καταστάσεων στο Οικογενειακό και Σχολικό Περιβάλλον» στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Ποροΐων, έπειτα από πρόσκληση του κυρίου Λεοντίου Χαράλαμπου, Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Άνω Ποροΐων, στα πλαίσια των ενδοσχολικών επιμορφώσεων του σχολείου.

 

Η σχολική καθημερινότητα είναι μια διαρκής και δυναμική κατάσταση που συνεχώς βάζει σε δοκιμασία τις σχέσεις όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία (εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές/τριες). Η διαρκής εγρήγορση και συνεχής ενημέρωση όλων αυτών κρίνεται απαραίτητη για τη διαχείριση και αντιμετώπιση δυσκολιών που προκύπτουν, έτσι ώστε η σχολική μονάδα να λειτουργεί απρόσκοπτα για παροχή εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου στα παιδιά.

Τις ομιλίες ακολούθησε συζήτηση με τους γονείς όπου αναλύθηκαν οι προβληματισμοί που τέθηκαν και απαντήθηκαν τα ερωτήματά τους.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σιντικής ευχαριστεί θερμά τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου, Λεοντίου Χαράλαμπο, για την πρόσκληση, τους εκπαιδευτικούς, καθώς και τους γονείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Επίσης, θερμές ευχαριστίες στον Δήμαρχο Δήμου Σιντικής, κύριο Γεώργιο Τάτσιο, στην Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κυρία Διονυσία Ζήκα, και στον Υπεύθυνο Πράξης του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σιντικής, κύριο Νικόλαο Γρηγοριάδη, για την υποστήριξή τους στην υλοποίηση της δράσης.