Ένα πελώριο βήμα για την πραγματοποίηση ενός έργου δεκαετιών ολοκληρώθηκε και επίσημα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σιντικής. Η ολοκλήρωση της ρυμοτομικής μελέτης για τον χώρο που θα χτιστεί το σχολείο της Ροδόπολης είναι γεγονός.

Έπειτα από τις συντονισμένες και πολυσχιδείς ενέργειες του Δημάρχου Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη, του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Ιωάννη Χατζόπουλου και την πολύτιμη συνεισφορά του Υπουργού Μεταφορών & Υποδομών Κώστα Καραμανλή προχωρούν οι διαδικασίες για την έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού για την ανέγερση του νέου υπερσύγχρονου Δημοτικού Σχολείου στην Ροδόπολη.

Ακολουθεί η γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου Ροδοπόλεως ενώ αμέσως μετά θα ληφθεί η απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σιντικής. Από εκεί και έπειτα όλες οι απαιτούμενες ενέργειες θα συνεχιστούν μέσω των υπηρεσιών του  Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και των συνεργαζόμενων Υπουργείων, ώστε να «τρέξουν» οι διαδικασίες και ένα όνειρο της Τοπικής Κοινωνίας να πάρει σάρκα και οστά.

Επιπλέον, το πρωί της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης με τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Ιωάννη Χατζόπουλο και συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Ιάκωβο Ιακωβίδη βρέθηκε στην Ροδόπολη για να ενημερώσει Τοπικούς παράγοντες, Δημοτικούς Συμβούλους και Προέδρους της περιοχής για την ευχάριστη εξέλιξη του έργου.

Σίγουρα, αποτελεί η αρχή του τέλους μιας χρονοβόρας διαδικασίας που αποτελούσε εδώ χρόνια ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας του πρώην Δήμου Κερκίνης.