Τις δράσεις και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων τις οποίες έχουν σχεδιάσει οι δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας για να τιμήσουν τα «200 χρόνια Ελεύθερης Ελλάδας από την ελληνική επανάσταση του 1821» εξέθεσαν οι Δήμαρχοι στην Πρόεδρο της Επιτροπής, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

«Μέσα από τις εκδηλώσεις τα παιδιά, οι νέοι μαθαίνουν την ιστορία του τόπου τους και γίνονται αντάξιοι συνεχιστές της ανεκτίμητης εθνικής πολιτιστικής κληρονομιάς μας ” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δομουχτσίδης Δήμαρχος Σιντικής.

Η κα. Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη τόνισε από την πλευρά της ότι οι προτάσεις των δημάρχων είναι ουσιαστικές, “όχι μόνο για γιορτές και πανηγύρια, αλλά και για να αλλάξουν τον τόπο τους προς όφελος των δημοτών”. “Θα γίνουν από όλους πράγματα για να τιμήσουν αυτήν την μοναδική επέτειο. Πράγματα που θα μείνουν στις πόλεις, στις γειτονιές, που θα ξεσηκώσουν ανθρώπους για να μάθουν, που θα ανοίξουν το κανάλι της μνήμης. Και έχοντας υπόψιν τους ότι είμαστε ένας μικρός λαός, αλλά έχουμε μεγάλη ψυχή, είμαστε σε όλο τον κόσμο και ξεσπιτωθήκαμε, δεχθήκαμε πρόσφυγες, φύγανε μετανάστες και όμως αυτός ο κόσμος που έχει περάσει τόσα πολλά σε αυτά τα 200 χρόνια, ζει και δυναμικά δημιουργεί”.