Σε κλίμα εγκάρδιας φιλοξενίας ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτιος Δομουχτσίδης υποδέχτηκε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα στο Σιδηρόκαστρο.
Σύσσωμο το επιτελείο της Αντιπεριφέρειας Σερρών, προεξέχοντος του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σπυρόπουλου, μετέβησαν στην Γέφυρα “Καλκάνη” όπου διεξήχθη η δια ζώσης αυτοψία των αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Κρουσοβίτη.
Το μεγαλόπνοο έργο δεκαετιών που θα ολοκληρωθεί στους επόμενους δύο μήνες, αποτελεί αδήριτη ανάγκη που σκοπό έχει να θωρακιστεί η ασφάλεια των γύρω οικισμών σε τυχόν φαινόμενα υπερχείλισης του ποταμού ιδίως τους χειμερινούς μήνες.
Από πλευράς του ο Δήμαρχος Σιντικής τόνισε την:
«Εξαίρετη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει διαμορφωθεί μια σχέση άριστης επικοινωνίας. Παραμερίζοντας τις ευθύνες και τις αρμοδιότητες προχωρήσαμε στον καθαρισμό του Κρουσοβίτη που αποτελεί έργο τομής για το Σιδηρόκαστρο και διακαής πόθος των πολιτών για πολλά χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο που είναι δίπλα μας σε κάθε πρόβλημα που είναι προς επίλυση.
Επιπλέον, είναι πάγιο αίτημα μας να εισαχθεί στον προσεχή προϋπολογισμό της Περιφέρειας ο αναδασμός της περιοχής Κερκίνης – Σταυροδρόμι – Μοναστηράκι και Γονίμου – Μεγαλοχωρίου, όπως επίσης να επισπεύσουν και οι διαδικασίες για την ασφαλτόστρωση του Εθνικού δικτύου Σιδηροκάστρου – Καστανούσας.
Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς όφελος του τόπου και της Μακεδονίας μας με όλες μας τις δυνάμεις.»
Εν συνεχεία ο Απόστολος Τζιτζικώστας εξέφρασε την ικανοποίηση του μέσα από την σχέση Περιφέρειας και Δήμου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ σημαντικό που εκταμιεύθηκαν κονδύλια για την θωράκιση της ασφάλειας των πολιτών με τον εξωραϊσμό του Κρουσοβίτη. Αποτελεί το πρώτο βήμα από μια σειρά έργων που θα πραγματοποιηθεί στο Νόμο Σερρών».
Μετά το τέλος της σύντομης επίσκεψης υπήρξε αμοιβαία υπόσχεση για μια εκ νέου συνάντηση προσεχώς στο Δημαρχείο Σιδηροκάστρου.