Με απόλυτη μεγαλοπρέπεια τελέστηκε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή και μνήμη του Οσίου πατρός ημών Μακαρίου του Αιγυπτίου, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ Μακάριος.

Η Λειτουργία πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σιδηροκάστρου, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ Πλάτων, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Σιδηροκάστρου κ.κ Μακάριου και Κιλκισίου κ.κ  Βαρθολομαίου όπου κήρυξε και τον Θείο Λόγο της ημέρας.

Το «παρών» έδωσε ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, ο Βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης και ο Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Ιωσήφ Παναγιωτίδης, ενώ ο ναός κατακλύστηκε από εκατοντάδες πιστούς και ιερείς.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Σιντικής επισκέφτηκε το γραφείο του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ Μακαρίου, όπου κεράστηκε μαζί με πλήθος πιστών και ευχήθηκε με τις πιο εγκάρδιες ευχές για την ονομαστική εορτή του Δεσπότη Σιδηροκάστρου.